www.grenaa-klinik.dk

Øre-Næse-Hals kirurgisk klinik i Grenaa

Priktest

Priktest
I det moderne samfund er allergi en stigende årsag til problemer i både næse, øjne og lunger. Hvis der er allergi i din familie, er risikoen især stor for allergisk sygdom.

I øreklinikken foretages diagnostik omkring årsag til allergi i luftvejene. Som regel foretages en allergitest ved, at man sætter en række prik på underarmen. Derpå ventes 15 minutter, hvorefter man kan se, om reaktionen i huden viser tegn på allergi.
Øreklinikken tester for pollen, dyrehår, husstøvmider og skimmelsvampe.

Hvis et barn er bange for "prikkene" i forbindelse med priktesten, kan man få EMLA creme på armen 1 time før undersøgelsen. Cremen vil tage det meste af ubehaget.

Husstøvmider
En meget almindelig årsag til allergiproblemer er husstøvmide-allergi. Ved denne type allergi er der mange ting, som du selv kan gøre for at mindske problemet med husstøvmiderne.

Find råd og oplysninger om husstøvmider og andre allergiproblemer på Astma-Allergi Forbundets hjemmeside. Klik på linket nederst på siden.

Hvis du efterfølgende klikker fanen "Bekæmp husstøvmider", kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at mindske problemet med husstøvmiderne.

På denne hjemmeside kan du også finde gode oplysninger om andre allergiformer som fx "høfeber" om sommeren eller allergi for dyr.

Besøg Astma-Allergi Forbundets hjemmeside